18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Da li ste lijepi ili ne? Uradite ovaj jednostavni test i saznajte

Ovaj jednostavni test, koji je postao veliki hit na Weibo, kineskoj verzji Fejsbuka“ otkriva da li je neka osoba lijepa ili ne. Sve što vam treba je prst koji će poput najbolje metode odrediti u koju grupu spadate.

Test kaže da je ovaj mladić lijep

Test nazivaju „metodom indetifikacije ljepote i ružnoće“, odnosno „prst zamkom“.  Kako da rješite test? Postavite kažiprst od brade do nosa, ukoliko prst dodiruje vaše usne, onda ste lijepi.

Pomama za ovim testom raste, pa su i brojne kineske poznate ličnosti isprobale ovu metodu i postavile fotografije. Test je na Weibo pokrenuo više od 200.000 diskusija, u kojima u najvećem broju učestvuju žene.

„Provjera ljepote“, koju neki nazivaju i „Zgodni ili ne“,  bazirana je na teoriji odnosa 3:1.

Ovu teoriju koriste i mnogi plastični hirurzi koji smatraju da je ljepota zasnovana na savršenom odnosu nosa, usta i brade.

Po njima oni moraju da budu u savršenoj liniji.

Tu liniju kreira postavljanje kažiprsta na lice. Naziva se i „Rickets E-linija“, po doktoru Robertu Riketu koji je 1950. izmislio ovu metodu.

SIMETRIJA I LJEPOTA, DA ILI NE

Ova djevojka nije prošla test

Doktor Mark Holms iz „McIndoe Surgical Centre“ je izjavio da se testom utvrđuje simetrija donjeg dijela lica, odnosno njegove proporcije. On je istakao da se ljepota ne svodi samo na simetriju, ali da je simetrični odnos fizičkih karakteristika njen važan dio. Kao primjer, naveo je stare Grke koji su simetriji posvećivali veliku pažnju.

Test ima i kritičare.

– Iako je test baziran na klasičnim principima koji datiraju od vremena Leonarda da Vinčija, on  ih pojednostavljuje i koristi samo jedan parametar- prokomentarisao je Brent Taner, plastiči hirurg u bolnici „Spire Tunbridge Well“ u Houvu.

On je dodao da su ideali ljepote različiti u raznim djelovima svijeta i da ne postoji  „jedna ljepota“.

Kako je istakao doktor Mark Holms, ljepotu ne čini samo fizički izgled, već i energija i ličnost.

(zena.blic.rs)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se