20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Crvena zvezda na proslavi titule zvorničke Drine

Dva kola prije kraja prvenstva, Drina iz Zvornika je nadmoćno osvojila po drugi put titulu prvaka Republike Srpske i plasirala se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Čeka se zvaničan završetak prvenstva, pa da se proslavi titula a odmah slijede i pripreme za takmičenje u najelitnijem rangu Bosne i Herecegovine.

Slavlje fudbalera Drine u Ugljeviku
U upravi Drine, među igračima i ljubiteljima fudbala, ističu da je zvornički prvoligaš zasluženo osvojio prvo mjesto, koje se i nije očekivalo na samom startu.

„Mi smo ušli u prvenstvo sa isključivo našim igračima. Tim je bio podmlađen i nije se računalo na osvajanje prvog mjesta. Međutim, nakon prvih dobijenih utakmica, kada smo zauzeli čelnu poziciju, ispoljene energije među igračima i u stručnom štabu, pojavile su se realne ambicije da možemo i do druge titule. Držali smo prvo mjesto tokom čitavog prvenstva i zasluženo osvojili titulu. Ovaj uspjeh je tim draži što smo titulu osvojili sa igračima koji su ponikli u našem timu i nakon isvjesnog boravka u drugim klubovima vratili se u naše redove i dali veliki doprinos ovom uspjehu“, rekao je Miodrag Jevtić, predsjednik Drine.

Jevtić se zahvalio najprije fudbalerima, a onda i svim sponzorima koji su pomogli ovom uspjehu i što će ljubitelji fudbala u regiji Birač, Podrinje i šire, od jeseni moći da gledaju najbolje ekipe iz Bosne i Hercegovine. Zahvalnost se duguje i vjernim navijačima koji su bodrili ekipu tokom čitavog prvenstva.

„Posebno se zahvaljujem našem treneru Draganu Mićiću, koji je za više od tri godine boravka u našem klubu, marljivo radio sa ovim mladim igračima od kojih su se neki poput Nikolića, Radovana Vasića, Đurića i Radovića, svojim igrama u prvenstvu izborili i za status reprezentativaca Republike Srpske do 23 godine koji su nastupili u Italiji na prijateljskoj utakmici sa ekipom Udineze. Mi smo više nego zadovoljni sa njegovim radom i ponudićemo mu nastavak saradnje i u Premijer ligi“, dodao je Jevtić.

On se zahalio i trenerima mlađih selekcija koji u izuzetno teškim uslovima uspjevaju u kontinuitetu da odgajaju igrače za prvi tim.

Kao i svi klubovi i u Drini su se suočavaju sa finansijskim problemima, ali se to nije odražavalo na pristup igri i na igrače i trenere da se izdignu iznad problema i pokažu privrženost klubu i da postignu ovaj uspjeh.

O planovima za Premijer ligu Jevtić kaže.

„Odmah nakon proslave titule na koju ćemo pozvati ekipu Crvene Zvezde u kojoj je sa uspjehom igrao naš trener Mićić, da dođe na proslavu, nadam se naše i njihove titule. Mi smo svjesni lošeg iskustva od prije četiri godine, kada smo imali loše rezultate i ispali iz Premijer lige. Moramo se reorganizovati na svim nivoima u klubu i profesionalno se odnositi prema svim zadacima jer to ovaj rang zahtjeva. Imamo izgleda da uspješno zatvorimo finansijsku konstrukciju. Pored opštine, kao glavnog sponzora imamo najave da će nas podržati i kompanija Alumina, najveći zvornički kolektiv. Naše su ambicije sredina tabele i u tom smislu ćemo morati dovesti adekvatna pojačanja, o kojim ćemo pričati odmah po proslavi titule“, dodao je Miodrag Jevtić, predsjednik Drine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se