9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Bratunac: Opasnost prošla – otklanjaju se posljedice

BRATUNAC – U opštini Bratunac prošla je opasnost od poplava, voda se povlači i pristupilo se otklanjanju posljedica i čišćenju velikih količina nanesenog materijala, rečeno je Srni u opštinskom Štabu za odbranu od poplava.

Bratunac

Stanovnici čiste kuće i dvorišta, uređuju se korita rječica koje su se bile izlile, prave se drveni mostići na mjestima gdje je bujica odnijela betonske i radi se na osposobljavanju puteva za saobraćaj.

U opštinskom Štabu kažu da najveću opasnost sada predstavljaju klizišta koji je više od 100 u ovoj opštini, a nova se pojavljuju. Klizišta ugrožavaju više od 20 kuća i veći broj pomoćnih objekata.

Bratunac ima redovno snabdijevanje vodom za piće i strujom, a te probleme još imaju stanovnici Mjesne zajednice Kravica i nekih zaselaka.

Odvijanje saobraćaja i snabdijevanje hranom i robom se normalizuje, a sutra će biti nastavljen nastavni proces u ovdašnjim školama.

Za otklanjanje posljedica od poplava stigla je pomoć iz opštine Sokolac i nekih međunarodnih organizacija.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da je poplava na području Bratunca zahvatila oko 2.000 kuća i da su najpotrebniji kaloriferi i grijalice za isušivanje zidova i prostorija.

Mlađenović je istakao da su pričinjene višemilionske štete, koje tek treba procijeniti. On je dodao da se već zna da su uništeni skoro svi poljoprivredni usjevi u opštini gdje većina stanovnika živi od poljoprivrede.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se