23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Besplatan avio prevoz i medicinski tretman za povrijeđene

PODGORICA – Crnogorska nacionalna aviokompanija „Montenegro erlajns“ i crnogorsko Ministarstvo zdravlja obezbijedili su besplatan avioprevoz i medicinski tretman za povrijeđene u poplavama koje su zahvatile Srbiju.

Poplava u Vrnjačkoj Banji

Svim povrijeđenim osobama biće obezbijeđen besplatan avio prevoz, dok će Ministarstvo zdravlja obezbijediti kompletan medicinski tretman u Institutu u Igalu, saopšteno je iz „Montenegro erlajnsa“.

„Medicinske ekipe biće na raspolaganju 24 sata i građanima poplavljenih područja iz Srbije pružati besplatnu zdravstvenu zaštitu“, kaže se u saopštenju.

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova uputiće ronilački tim Specijalne jedinice Uprave policije da bude na usluzi sprskim kolegama, saopšteno je iz tog resora.

Povodom katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević razgovarao je sa srpskim kolegom Nebojšom Stefanovićem i ponudio mu svu raspoloživu pomoć MUP-a Crne Gore.

„Konjević je izrazio duboko žaljenje povodom izgubljenih života građana Srbije u nezapamćenim poplavama u toj zemlji, kao i zabrinutost za ugroženo i evakuisano stanovništvo i uništenu državnu i privatnu imovinu“, kaže se u saopštenju.

Vojska spremna da pomogne Srbiji i BiH

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore spremni su da pomognu Srbiji i BiH u zaštiti života i imovine građana na poplavljenim područjima.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžić razgovarao je sa kolegama iz Srbije i BiH LJubišom Dikovićem i Antom Jelečom, saopšteno je iz crbogorskog Ministarstva.

Samardžić je iskazao spremnost Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore da pruži pomoć s ciljem zaštite života građana i imovine na poplavljenim područjima.

Makedonija uputila pomoć Srbiji i BiH

Makedonija je uputila u Srbiju i BiH 75 specijalaca, 45 pumpi za ispumpavanje vode, 35 agregata, devet čamaca, 3.000 ćebadi i širu paletu lijekova kao prvu pomoć u prevazilaženju posljedica poplava koje su pogodile veliki dio ovih zemalja.

Portparol makedonske Vlade Aleksandar Đorđiev izjavio je da pomoć od Makedonije nije direktno zatražena, ali da se zemlja uključila u akciju pomoći.

U Makedoniji, uprkos kišnom vremenu, za sada nema opasnosti od poplava.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se