23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Apel narodu i sveštenstvu da pokažu bratsku ljubav

BEOGRAD – Njegova svetost patrijarh srpski Irinej i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputili su danas u Beogradu apel srpskom narodu i sveštenstvu da pokažu bratsku ljubav prema nastradalim u poplavama, jer je to njihova ljudska i hrišćanska dužnost.

Božićna poslanica patrijarha Irineja

Patrijarh Irinej je poručio da oni koji nisu oštećeni pomognu onima koji jesu, onima koji su lišeni svojih domova. „Pomozite porodicama koje su izgubile najdraže, da im ublažimo patnju i stradanje. Očekujemo da će se narod odazvati i iskazati ljubav jedni prema drugima“, poručio je patrijarh srpski.

Patrijarh Irinej je rekao da je predsjednik Dodik uvijek drag gost Patrijaršije i Beograda i da je tako i danas u ovim nesrećnim okolnostima, kada se dogovara pomoći narodu.

Predsjednik Dodik rekao je novinarima u Beogradu da je došao danas da upozna patrijarha srpskog sa svim zlom koje je zadesilo Republiku Srpsku i da zajedno vide kako obezbijediti da se jedna ovakva nepogoda prevaziđe.

„Svi napori biće usmjereni na sanaciju postojećih šteta“, istakao je Dodik, naglasivši da su tokom poplava oštećeni i mnogi objekti Srpske pravoslavne crkve.

Predsjednik Srpske zahvalio je patrijarhu Irineju na razumijevanju i blagoslovu koji je ovom prilikom dao građanima Srpske.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se