12 C
Zvornik
24. април 2024.

Apel Čoviću da sutra sazove hitnu sjednicu

SARAJEVO – Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija uputio je javni apel predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganu Čoviću da za sutra sazove hitnu sjednicu ovog doma.

Zlatko Lagumdžija (Foto: Anadolija)

Lagumdžija podsjeća Čovića da sutra ističe rok koji je Komitet Savjeta Evrope za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma /Manival/ postavio BiH za usvajanje zakona o sprečavanju pranja novca i amandmana na Krivični zakon u vezi sa sprečavanjem pranja novca.

Nakon tog roka, upozorava Lagumdžija, Deklaracija Manivala o BiH biće automatski objavljena, što će, kako je ranije isticano, imati teške posljedice za funkcioniranje međunarodnog platnog prometa sa BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

„Da bi se ovo izbjeglo, još jednom ukazujemo na ozbiljnost situacije i potrebu da se predmetni zakoni usvoje do isteka roka“, navodi se u javnom apelu.

Lagumdžija je sa javnim apelom upoznao sve članove kolegijuma, klubove delegate, kao i sve delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se