15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Alumina: Uspješna saradnja sa slovenačkom fabrikom “Silkem”

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika i „Silkem“ iz Kidričeva u Sloveniji, u posljednjih godinu dana imali su uspješnu poslovnu saradnju, konstatovano je na današnjem sastanku predstavnika ovih fabrika, održanom u Zvorniku.

Alumina sastanak sa delegacijom Silkema iz Slovenijhe  (1)Diretor „Silkema“ Janez Bedrač kaže da su dvije kompanije na dobrom putu da trasiraju još veći obim poslovne saradnje.

„U posljednje vrijeme iz zvorničke fabrike odlazim sa dorim osjećajem, pošto već godinu dana imamo korektnu saradnju. Danas smo definisali teme na kojima ćemo raditi u narednom periodu. Zainteresovani smo za proizvodni program „Alumine“, jer želimo da više od polovine naših potreba dugoročno obezbijedimo iz ove fabrike“, ističe Bedrač.

Alumina sastanak sa delegacijom Silkema iz Slovenijhe  (2)U delegaciji slovenačke fabrike koja se bavi proizvodnjom specijalnih vrsta glinica, zatim zeolita i proizvoda iz oblasti silikatne hemije, bili su i komercijalni direktor Andrej Menomi, predstavnik Marketinga Sebastjan Dobnik, i vođa programa glinice u Silkemu“ Vlado Kaučić.

Sa privrednicima iz Slovenije razgovarali su predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Mile Matić, savjetnik direktora zvorničke kompanije za tehničko-komercijalne poslove Miodrag Spasojević, te direktori Razvoja, Proizvodnja glinice i Komercijalnog sektora Zoran Obrenović, Dragan Mitrović i Biljana Eskić.

Alumina sastanak sa delegacijom Silkema iz Slovenijhe  (3)„Naš cilj je da kroz nove projekte, u narednom periodu, još više osnažimo poslovnu saradnju sa fabrikom iz Kidričeva za što ima više mogućnosti“, kaže Matić, naglašavjući da je riječ o partnerima koji su zainteresovani za sve sfere funkcionisanja proizvoda iz alumosilikatne oblasti, zatim hidrata i nemetalurške glinice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se