9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornički džudisti najbolji u BiH

U subotu,12.04.2014. godine u Zvorniku u RSC-u održano je džudo prvenstvo Bosne i Hercegovine za uzrast kadeta i mlađih pionira.

Džudo prvenstvo BiH 2014. u Zvorniku (7)

U odličnoj organizaciji džudo kluba Srpski Soko Zvornik takmičili su se džudisti iz 47 klubova sa 350 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

Takmičenje su otvorili načelnik opštine Zvornik, Zoran Stevanović, proslavljeni višestruki šampion bivše Jugoslavije i vicešampion Evrope, džudista Novica Todorović i predsjednik džudo saveza BiH Miodrag Mrdić.

Prvo su se takmičili mlađi pioniri i osvojili dvije srebrene medalje: Miloš Pepić -27kg, Ilija Jović -55kg.

Bronzane medalje u konkurenciji mlađih pionira osvojili su: Filip Petrović -30kg i Aleksa Lukić -66kg.

U drugom dijelu takmičenja nastupili su kadeti gdje su Zvorničani dominirali. U konkurenciji kadeta i kadetkinja u ukupnom plasmanu u obje kategorije proglašeni su za najuspješnije ekipe, a za najuspješnijeg takmičara proglašena je Teodora Božović, takođe iz džudo kluba Srpski Soko Zvornik.

Treba napomenuti da je džudo klub Srpski Soko iza sebe po rezultatima ostavio džudo klub Bosna Sarajevo, koja je došla u najjačem sastavu. Zlatne medalje osvojili su: Teodora Božović -63kg, Vedrana Ikić -57kg, Aleksandar Grabovica -55kg.

Srebrene medalje osvojio je Milan Bjelica -90kg, a bronazne medalje osvojili su: Jelena Bečanović -52kg, Ružica Trifković -57kg, Đorđe Popić -81kg, Vasilije Vujičić +90kg.

Prvaci Bosne i Hercegovine Teodora Božović, Vedrana Ikić i Aleksandar Grabovica osvajanjem zlatne medalje na Prvenstvu BiH su ostvarili pravo da nastupaju na Prvenstvu Evrope koje će se održati krajem juna u Atini, Grčka. Milan Bjelica kao drugoplasirani sa Prvenstva BiH će nastupiti na Prvenstvu Balkana.

Predsjednik džudo saveza BiH Miodrag Mrdić je istakao da je ovo jedna od najbolji organizacija Državnog džudo Prvenstva i da su Zvorničani opravdali ukazano povjerenje.

Predsjednik džudo kluba Srpski Soko, Dragan Božović se zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao da se ovaj rezultat i organizaciju takmičenja ne bi mogli ostvariti bez trenera iz kluba Daneta Pepića, Suzane Damjanović, Rajka Mirkovića, Igora Kikića i Vojislava Tokanovića. Božović se još zahvalio direktoru RSC-a i opštini Zvornik na podršci.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se