-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Zvorničani posjetili gradonačelnika Sežane i Višu umjetničku školu

Nakon uspjeha na „Turističkoj tržnici“ i osvanja zlatne i srebrne nagrade delegacija Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ posjetila je opštinu Sežana gdje ih je primio gradonačelnika

Zvorničani posjetili gradonačelnika Sežane i Višu umjetničku školu (5)

ZVORNIK – Nakon uspjeha na „Turističkoj tržnici“ i osvanja zlatne i srebrne nagrade delegacija Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ posjetila je opštinu Sežana gdje ih je primio gradonačelnik Davor Terčon. U prijateljskom razgovoru gradonačelnik je istakao da je dugogodišnja saradnja među školama veoma značajna i da je na osnovu nje došlo do uspostavljanja saradnje između opština Zvornik i Sežana.
– Samo sam jednom posjetio Zvornik, ali još uvijek nosim lijepe uspomene i pamtim vaše gostoprimstvo koje je nadaleko poznato. Veoma mi je drago što ste posjetili naš grad i školu, što se saradnja mladih nastavlja i traje punih osam godina. Već sam informisan da naša škola priprema novi projekat preko koga će saradnja biti nastavljena. Posebno mi je drago što ste jedna od najbrojnijih delegacija koja je posjetila naš grad i opštinu – rekao je Terčon.

Direktori škola Dušan Štolfa i Biljana Pisić su još jednom istakli koliko je značajna ova saradnja za mlade ljude iz Slovenije i Republike Srpske. Dugogodišnje prijateljstvo i druženje dalo je rezultate kroz brojne novine u nastavno-obrazovnom procesu, unapređenju rada u projektima i razmjeni dragocjenih iskustava.

Nakon posjete opštini, učenici i profesori naše škole posjetili su Višu umjetničku školu u Sežani. U okviru posjete dogovorena je saradnja između Tehnološkog fakulteta u Zvorniku i Više škole, kojom je predviđena razmjena studenata, a našim učenicima je ponuđen upis na Višu umjetničku školu po istim uslovnima kao i slovenačkim đacima. Skori sporazum između Bosne i Hercegovine i Slovenije omogućava našim talentovanim učenicima besplatno studiranje. Prema našim saznanjima koncepcija prijemnog ispita olakšava našim đacima upis, jer se sastoji samo od izrade praktičnog rada i portfolija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se