14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Žene iz BiH među najprivlačnijim na svijetu

BANJALUKA – Žene iz BiH su među najprivlačnijim na svijetu, pokazuje istraživanje koje je sprovela internet stranica targetmap.com.

Banjalučanke žene bihTaj portal je sve pripadnice nježnijeg pola podijelio na „veoma privlačne“, „privlačne“, „normalno privlačne“, „manje privlačne“ i „neprivlačne“, a žene iz BiH svrstane su u drugu kategoriju.

To mjesto sa damama iz BiH dijele i Srbijanke, Makedonke i Albanke, ali ne i žene iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, koje su u ovom istraživanju svrstane u nižu kategoriju.

Laskavim priznanjem s razlogom mogu da se diče žene iz BiH, budući da je ovo istraživanje prenio veliki broj svjetskih internet portala.

Aleksandra Kovačević, Sarajka koja je BiH predstavljala na brojnim takmičenjima ljepote, smatra da je ovo priznanje zasluženo pripalo damama iz BiH.

„Naše žene ulažu u svoj ugled, a imaju i osjećaj da budu čiste, uredne i namirisane. Dotjerane su i lijepo izgledaju“, naglašava Kovačevićeva, koja je prije nekoliko mjeseci na Izboru za mis turizma, održanom u Maleziji, ušla u najuži izbor – među prvih pet najljepših djevojaka, što je samo jedan u nizu uspjeha koje je donijela sa brojih takmičenja ljepote.

Kovačevićeva dodaje da dame iz BiH mnogo pažnje posvećuju svom izgledu.

„Stoga mislim da je ta titula koja je pripala ženama iz BiH i te kako zaslužena“, naglasila je Kovačevićeva.

Bh. turistički radnici, komentarišući rezultate monitoringa portala targetmap.com, kažu da je riječ o jako lijepoj razglednici koja će iz BiH „proputovati“ svijetom.

„Ljepota žena sa prostora Balkana oduvijek je poznata. Oduvijek se priča kako su Banjalučanke lijepe, ali su u brojnim pjesmama opjevane i ‘kršne’ Mostarke, Sarajke i žene iz drugih gradova BiH. Lijepo je da nas se neko sjetio i u tom istraživanju“, naglašava Asja Hadžiefendić-Mešić, portparol Turističkog udruženja BiH.

Komentarišući ovo istraživanje, Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluka, prenio nam je interesantno iskustvo brojnih turista koji su posjetili ovaj grad.

„Apsolutno svi kažu da su žene u Banjaluci najljepše u svijetu“, kaže Barašin.

Inače, najljepše su, prema ovom istraživanju, žene iz baltičkih zemalja – Estonije i Letonije, a zatim iz Kolumbije i Argentine.

U kategoriji neprivlačnih žena nalaze se Iračanke i Avganistanke, te pripadnice nježnijeg pola iz nekoliko afričkih zemalja.

Žene iz SAD, kao i većine zapadnih država, savrstane su u kategoriju „manje privlačne“.

  • Veoma privlačne – Estonija, Letonija, Kolumbija, Argentina
  • Privlačne žene – BiH, Srbija, Makedonija, Albanija
  • Normalno privlačne – Slovenija, Hrvatska, Crna Gora
  • Manje privlačne – SAD, Njemačka, Australija
  • Neprivlačne – Irak, Avganistan

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se