15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Završena rekonstrukcija zvorničkog porodilišta (foto)

Zamijenjeni svi prozori, renovirano jedno i dograđeno još jedno kupatilo, proširena čajna kuhinja, zamijenjena rasvjeta, renovirana porođajna sala, kao i blok za prijem i obradu novorođenčeta poslije porođaja, te nabavljena dva nova porođajna stola

Završena rekonstrukcija zvorničkog porodilišta (foto) (1)

ZVORNIK – U zvorničkoj Bolnici danas je zvanično otvoreno rekonstruisano porodilište za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila 100.000 KM.

Načelnica zvorničkog porodilišta Sanja Kalajdžić rekla je novinarima da su zamijenjeni svi prozori, renovirana kupatila kojih sada ima dva za razliku od dosadašnjeg jednog, proširena čajna kuhinja, zamijenjena rasvjeta, renovirana porođajna sala, kao i blok za prijem i obradu novorođenčeta poslije porođaja, te nabavljena dva nova porođajna stola.

– Na ovaj način znatno smo poboljšali uslove za boravak i tretman pacijentkinja u našem porodilištu te za rad osoblja, a nadamo se da će to doprineti porastu broja porođaja, uz zalaganje svih nas koji ovdje radimo –istakla je Kalajdžićeva.

Direktor Bolnice Milorad Drljević rekao je da je za preduzete radove utrošeno još oko 20.000 KM koje će ova ustanova obezbijediti iz svojih sredstava.

– Prvobitno je bilo planirano da renoviramo porođajnu salu, nabavimo porođajne stolove i renoviramo toalete, ali smo preduzeli i ostale radove tako da je porodilište kompletno renovirano, zbog čega je utrošeno više sredstava – napomenuo je Drljević.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović podsjetio je da je premijer RS Željka Cvijanović prilikom jedne od posjeta Zvorniku odlučila da Vlada dodijeli sredstva za renoviranje porodilišta.

– Poslu se ubrzo pristupilo i danas smo svi vidjeli da ovo porodilište spada u sam vrh u Rpublici Srpskoj po opremljenosti, kao i osposobljenosti ljekara. Današnjim činom smo obavili još jedan naš zadatak usmjeren na podizanje nataliteta u našoj opštini – rekao je Stevanović podsjetivši da opština Zvornik iz budžeta izdvaja sredstva za treće i četvrto dijete, kao i nezaposlenim majkama za prvo i drugorođeno dijete, te za sufinansiranje vantjelesne oplodnje bračnim parovima sa problemom steriliteta.

U zvorničkom porodilištu u kome se obavljaju porođaji žena iz sedam opština regije Birač i koje ima kapacitet 22 kreveta, godišnje se obavi oko 700 poroda.

Današnjoj prigodnoj svečanosti prisustvovali su, pored načelnika Stevanovića i zamjenik načelnika opštine Danijel Dragičević i direktor Kancelarije Fonda zdravstvenog osiguranja u Zvorniku Dragan Riđošić, te kolege iz Bolnice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se