18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Za pletenicu, umjesto 500 evra, ponuđeno im 80 KM!

Priča o otkupu kose, zbog čega su u Prijedor trebala doći dvojica Rusa koja bi za pletenicu dugu 40-ak centimetara plaćala minimalno 500 evra, dobila je odjek prave lovačke. Umjesto Rusa, u Prijedor i frizerski salon „M i M“ stigao je samo jedan Ukrajinac, izvjesni Dmitar Jerhov.

Pletenica kosa frizuraOkupljenima pred salonom, koji su danima maštali o nenadanoj zaradi, za pletenicu tešku od 100 do 200 grama ponudio je tek skromnih 20 do 80 maraka. Nekoliko puta ponovio je da može 500 evra, ali samo za kilogram kose pa ko voli nek’ izvoli, prenosi Avaz.

-Idem u Mostar, Tuzlu, Zenicu, kosu kupujemo i u Srbiji, Bugarskoj, Moldaviji…, gdje god ljudi žele prodati. Na kraju je nosim u Beograd i ne znam šta rade s njom, ja sam samo radnik – kazao je Dmitar koji nije želio stati pred objektiv fotoaparata.

Zbog nove cijene, koja je kao hladan tuš raspršila san o stotinama evra, Prijedorčani su bili razočarani. Oni koji su došli na brzo šišanje još brže su od njega odustali. Neki su, poput Dušana Novakovića kosu, koju su donijeli u kesi, vratili kući. A neki opet, poput Slađene Matijaš, „nisu imali sreće“, jer kosa nije bila dovoljno kvalitetna.

Ostalo je nepoznato kakav je biznis s kosom u Prijedoru napravio Ukrajinac, jer kosu su prodali samo oni koji su baš morali, i to mahom penzioneri.

Marijana Guskić, jedna od vlasnica salona „M i M“, ranije je za Avaz izjavila da se za pletenicu kose duge 40-ak centimetara minimalno može dobiti 500 evra. Međutim, druga vlasnica salona Mirjana Zurnić ovaj put cijenu nije komentarisala.

-Čovjek valjda zna koliko može ponuditi pa kome se isplati može prodati – kazala je ona.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se