20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Uručeni ugovori o otkupu stanova za 25 porodica poginulih boraca i RVI

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović uručio je danas ugovore o otkupu stanova za 25 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, koje su prethodnih godina dobile od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Zvornik - 22 godine kasnije

Stevanović je poručio da porodicama ovo omogućuje da postanu vlasnici stanova koje su dobili ranijih godina.

„Ja vam želim svaku sreću i da te stanove, kada za to bude vrijeme, naslijede vaši najbliži, jer današnjim činom stičete pravo na to, a sve do sada to nije bilo moguće“, rekao je Stevanović.

Nakon uručenja ugovora sljedeći korak je njihovo ovjeravanje u Osnovnom sudu u Zvorniku, poslije čega će moći da izvrše uknjižavanje stanova u svoje vlasništvo.

Ratni vojni invalid treće kategorije Mladen Popić, koji je dobio stan 2005. godine, kaže da je sve ove godine čekao na ovaj čin.

„Na Badnji dan sam dobio stan, a evo uoči Vaskrsa dobijam Ugovor o otkupu stana i posebno mi je drago što se uručenje ključeva i Ugovora desilo uoči naših najradosnijeg i najvećeg praznika. Ovo nam puno znači, jer rješavamo nešto što nam je bilo problem, da imamo šta da ostavimo djeci. Sada znamo da je stan naš i da raspolažemo njime“, rekao je Popić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se