8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Uručena vrijedna donacija zvorničkom Domu zdravlja

Predstavnici ambasade Norveške u BiH posjetili Dom zdravlja u Zvorniku

Primopredaja donacije Lade nive Domu zdravlja ZvornikZVORNIK – Delegacija ambasade Norveške u Bosni i Hercegovini, posjetila je Dom zdravlja u Zvorniku i tom prilikom je izvršena primopredaja vrijedne donacije ovoj zdravstvenoj ustanovi. U delegaciji su bili Ognjen Grujić i Dženan Aganlić, izvršni sekretari – projketni službanici ambasade, koji su predali ključeve od specijalizovanog terenskog medicinskog vozila „Lada Niva“, direktoru Doma zdravlja, Milanu Kikiću.

Predstavnici Ambasade Norveške u Domu zdravlja u Zvornmiku– U okviru Projekta „Afirmacija i pružanje primarne zdravstvene zaštite u ruralnim područjima opštine Zvornik“, čija je vrijednost 50 hiljada maraka, naš Dom zdravlja je nabavio ovo sanitetsko terensko vozilo. Od ukupne vrijednosti projekta ambasada Norveške je donirala 45 hiljada maraka, a naša ustanova deset odsto. Obzirom da Dom zdravlja pokriva cjelokupnu opštinu Zvornik, koja je dosta razuđena, ovo vozilo će nam dobro doći da naše terenske ekipe stignu do svih sela i da svakom pacijentu pružimo adekvatnu primarnu zdravstvenu zaštitu, rekao nam je Milan Kikić, direktor, Doma zdravlja Zvornik.

On je dodao da će se ovom donacijom znatno poboljšati starosna struktura voznog parka Doma zdravlja, koji je u dosta lošem stanju.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se