23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Učenici Osnovne muzičke škole iz Zvornika osvojili 13 nagrada u Banjaluci

ZVORNIK – Na 21. Republičkom takmičenju muzičkih škola Republike Srpske učenici zvorničke Osnovne muzičke škole osvojili su 13 nagrada od kojih četiri prve, pet drugih i četiri treće nagrade, rekao nam je direktor zvorničke škole Ljubiša Popović.

Dio nagrađenih učenika Muzičke škole iz Zvornik na takmičenju u Banja LuciU disciplini solo gitara prva mjesta u prvoj kategoriji osvojila je Anja Spasojević, a u drugoj kategoriji Tina Stanković.

U disciplini harmonika prva mjesta u prvoj kategoriji osvojili su Stefan Nestorović i Petar Nikolić.

Druga mjesta u disciplini solo gitara u prvoj kategoriji osvojila je Milica Eskić, a u drugoj  Petar Lazić i Nemanja Stevanović.

Druga mjesta u disciplini solo violina u prvoj kategoriji zauzela je Iva Kapetanović, u disciplini solfeđo-kategorija treći razred drugo mjesto zauzela je grupa Nikola Erić i Stefan Todorović, a u kategoriji četvrti razred grupa Veljko Sandić i Jelena Petrović.

Treća mjesta u disciplini solo gitara osvojili su Mateja Stanković u prvoj kategoriji,a u drugoj kategoriji Nikola Erić i Jelena Petrović.

Podsjetivši da je takmičenje održano prethodna dva dana u Banjaluci, Popović je izrazio zadovoljstvo nastupima i uspjesima zvorničkih učenika.

– Našu školu na ovom takmičenju predsstavljalo je ukupno 13 učenika u četiri discipline gitara solo, violina solo, harmonika solo i solfeđo, raspoređenih u dvije kategorije. Njihovi uspjesi dokaz su da zvornička Osnovna muzička škola ima talentovane učenike koji svake godine ostvaruju  zavidne rezultate na takmičenjima – istakao je Popović.

On je dodao da učenicima zvorničke Osnovne muzičke škole u narednom periodu predstoji još dosta truda i rada,  jer se spremaju za još međunarodnih takmičenja, kao i na drugi po redu zvornički gitarski festival „ZGITAR“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se