13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

U Zvorniku izložen Nacrta izmjena i dopuna Prostornog plana RS do 2025. godine

ZVORNIK – U Zvorniku je danas u organizaciji Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (RS) održano javno izlaganje Nacrta izmjena i dopuna Prostornog plana RS do 2025. godine.

U Zvorniku izložen Nacrta izmjena i dopuna Prostornog plana RS do 2025. godineProfesor Borislav Stojkov, rukovodilac Prostornog plana RS rekao je prije početka javnog uvida, da prilikom današnjeg javnog izlaganja očekuje da građani i institucije iz okolnih opština daju svoje mišljenje i komentare.

– Cilj je da pokušamo da što više aktera – institucija, ljudi i stručnjaka uključimo u raspravu da bi smo dobili što potpuniji plan i planska rješenja. Ovim planom treba da omogućimo uspješniji prostorni razvoj RS, njenih regija, opština i gradova tako što ćemo jednim integralnim pristupom da povežemo ekonomski, socijalni i ekološki razvoj do 2025. godine. Istovremeno i da ponudimo rješenja za prvu etapu do 2018. godine kojom ćemo realno da planiramo ono što je moguće ostvariti da bi se ekonomski i socijalno razvijali u kvalitetnom ekološkom okviru – rekao je novinarima Stojkov.

On je dodao da je danas javno izlaganje Nacrta organizovano u Bijeljini i Zvorniku te da će narednih dana biti nastavljeno i u drugim gradovima.

Pojašnjenja i tumačenja planskih rješenja zainteresovana lica mogu dobiti i u odjeljenju nadležnom za prostorno uređenje u svojoj jedinici lokalne samouprave, gdje se mogu upisati i mišljenja i primjedbe, i to do završetka javnog uvida 28. maja 2014. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se