12 C
Zvornik
19. април 2024.

U stomaku mu zaboravili makaze, ubjeđivali ga da mu nije ništa!

Nakon što su ljekari operisali Omera Sušića (55), umjesto da mu bude bolje, on je danima osjećao strašne bolove u stomaku. Ispostavilo se da je tokom operacije u njegovom tijelu zaboravljena metalna rastezaljka

Hirurzi operacijaDok je Omer Sušić (55) postavljao reklamne plakate naletio je kamion. Pao je s nekoliko metara visine, i naleteo na kran. Odmah je pao u nesvest, a u bolnicu je odvezen u kritičnom stanju. Operisali su ga nekoliko sati. Život mu je bio ugrožen. I kad se činilo da se polako oporavlja, za Omera su počele nove muke. Odlazio je na preglede zbog bolova u stomaku, a ljekari su mu sve vrijeme govorili da mu nije ništa.

“Za samo dvije sedmice moj otac je imao četiri operacije. Čak 67 dana je hodao s metalnom rastezaljkom u abdomenu koju su ljekari zaboravili da izvade”, ovako svoju priču počinje Irena Čičak (32).

Zbog ljekarske greške Omer Sušić (55) ostao je bez dijela želuca koji su mu morali da izvade, debelog crijeva i bešike, piše 24sata.hr. Imao je teški potres mozga, unutrašnje krvarenje glave i lom karlične kosti. Posle operacije ljekar je, tvrdi Irena, rekao kako joj je otac stabilno.

– Dobio je gomilu ljekova za smirenje i spavanje, a nakon 20 dana otpušten je iz bolnice na kućnu njegu. Svakog dana žalio se da ga boli glava, ruka i stomak a iz dana u dan bolovi su bili sve jači. Počeli su i problemi s mokrenjem.

Mjesec dana od operacije koja je bila 16. januara, na prvoj kontroli, traumatolog mu je opipao stomak i rekao da su bolovi normalna pojava i da će boljeti još neko vrijeme dok se sve ne vrati na svoje mjesto. Ali nije išlo na bolje – prisjeća se Irena. Kako su bolovi postali nepodnošljivi, Omer je otišao na urološki pregled kod privatnika. Otkrili su mu zadebljanje prostate i hematom od sedam centimetara kraj bešike. Propisali su mu terapiju, ali bolovi bi se kratko smirili, a onda postali intenzivniji.

Operacija bolnica hirurzi– U sisačku bolnicu opet su ga primili 17. marta, stavili mu kateter i doktorka ga je htjela da pusti kući s dijagnozom upale bešike, prostate i mokraćne cijevi. Ali u kateteru su vidjeli  krv i gnoj, pa su ga zadržali u bolnici. Nakon pretraga potvrdili su prethodne dijagnoze i ustanovili da je komplikacije izazvalo nešto treće, ali nisu znali šta. Nastavili su da ga liječe sedam dana, a 23. marta zbog loše krvne slike i krvi u kateteru odvezli su ga na operaciju – nastavlja Irena. U bolnici je bila neprestano iščekujući vijesti. Šokirao ju je razgovor s doktorom.

– Rekli su mi da je sad u redu te da su mu iz abdomena izvadili medicinski instrument, rastezač dug 20-26 centimetara koji je doveo do teških tjelesnih ozlijeda opasnih po život. Nisam mogla da dođem sebi od šoka – kaže Irena, piše 24sata.hr.

Iako je mislila da njenom ocu slijedi oporavak, sedam dana posle završio je na još tri operacije zbog bolova u stomaku. Našli su mu hematom na bešici, pukla mu je žilica kraj debelog crijeva, u drenu iz abdomena pronašli su tragove mokraće. Njen otac i dalje nije dobro. S 80 kilograma pao je na 60.

U razgovoru s šefom hirurgije izvinili su se i obećali svu pomoć. Bolnica je provela internu istragu, a prijava je poslata i u Ministarstvo zdravlja.

(Telegraf.rs)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se