12 C
Zvornik
20. април 2024.

SNSD ostvario najzapaženiji uspjeh

BANJALUKA – Savez nezavisnih socijaldeomkrata (SNSD), ostvario je najzapaženije uspjehe i ima veliku podršku značajnog djela građana, poručili su to danas Milorad Dodik i Igor Radojičić, predsjednik SNSD-a i predsjednik Gradskog odbora stranke.

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)‘’Naš početni politički cilj je zaustavljanje izvršnog intervencionizma međunarodne zajednice kroz donošenje odluka visokih predstavnika i uključivanje stranaca u odluke na ovom prostoru“, kazao je Dodik, nakon sjednice Gradskog odobra u Banjaluci.

On je rekao da je SNSD najjača i najbrojnija politička partija. Takođe je kazao da u preidzbornu kampanju ide pred građane, kako bi predstavio svoje rezultate.

Lider SNSD-a je kazao da će ova stranka izbjeći javnu konfrontaciju i blaćenje.

‘’ Opoziciji prepuštamo taj teren, a mi moramo relaksirati stvari’’ kazao je Dodik i naveo da Igor Radojičić, ima njegovu okromnu političku podršku.

Igor Radojičić je rekao da Gradski odbor stranke konstiuisao i uspostavio oko 200 mjesnih odbora na teritoriji grada Banjaluke.

Kako je naveo do kraja mjeseca, izlaze, sa novim političkim planom za Banjaluku, te dodao da će SNSD voditi pozitivnu kampanju.

‘’ Građani očekuju da pobjednici na izborima kažu, šta će sutra da radi, a ne ovo što opozicija radi u Banjaluci. Opozicija koja se bavi podmetanjem i printanjem letaka, neće poboljšati status građana. SNSD će dati odgovor šta namjerava da radi u narednom periodu’’, kazao je Radojičić.

Komentarišući jučerašnje potpisivanje sporazuma SDS-a i PDP-a, sa političkim stankama iz FBiH, podsjetio je da je SDA prije sedam dana potpisao sporazum sa kolaicijom ‘’ Prvi mart’’, s ciljem dominacije u Narodnoj skupštini RS, a da se u parlamentu BiH obesmisli entitetsko glasanje.

„SDS i PDP juče su potpisali sporazum sa SDA i neka odgovore šta su potpisali sa istima koji su prije sedam dana rekli da im treba više od pet poslanika u parlamentu BiH da praktično ukinu entitetsko glasanje i ustavno promijene ambijent u BiH i je li to novi probosanski stav SDS-a u Republici Srpskoj“, rekao je Radojičić u Banjaluci.

On je takođe podsjetio da će na narednoj sjednici Narodne skupštine RS, poslanici razmatrati zakon o prebivališti na niovu RS.

Naveo je da je bilo bolje, da je taj zakon usvojen na nivou BiH, te da je to iznuđen potez kako bi se uredile prijave prebivališta i boravišta građana.

‘’Ali, sistem se buši i dalje, jer je Parlament Federacije BiH prošle sedmice donio zakon kojim se u potpunosti narušava sistem socijalnih prava u BiH’’, kazao je Radojičić. Naime, kako je pojasnio tim zakonom se daje pravo glasa rađanima RS i FBiH, a sva socijalna prava se zadržavaju u Federaciji BiH. Kako je naveo, cilj je poslati 100.000 glasača iz FBiH, da glasa u RS.

Današnjoj sjednici Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka prisustvovala je i međunarodni sekretar stranke i potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a Željka Cvijanović.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se