18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Razriješen Laketić, imenovan Grabovac

BANJALUKA – Nadzorni odbor Javnog preduzeća šumarstva „Šume Republike Srpske“ razriješio je Radenka Laketića sa mjesta vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća, a na tu funkciju imenovao magistra ekonomskih nauka Dragana Grabovca.

Radenko LaketićGrabovac je na mjesto vršioca dužnosti direktora imenovan na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a u skladu sa koalicionim dogovorom.

Nadzorni odbor je na današnjoj vanrednoj sjednici predložio Upravi „Šuma Republike Srpske“ da Laketića imenuje na mjesto zamjenika direktora.

Predstavnici resornog ministarstva i članovi Nadzornog odbora zahvalili su Laketiću na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i postignutim rezultatima u poslovanju, računajući na njegov dalji angažman u upravljanju ovim preduzećem, navodi se u saopštenju iz ovog preduzeća.

U saopštenju se ističe da je pozitivan rezultat poslovanja u „Šumama Republike Srpske“, koji je postignut u proteklom periodu, rezultat realizacije mjera iz Programa proizvodno-finansijske konsolidacije u kojoj su zajedno učestvovali Uprava preduzeća na čelu sa Radenkom Laketićem, Nadzorni odbor i resorno ministarstvo.

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora preduzeća Dragan Grabovac rekao je da će njegov zadatak biti nastavak pozitivnog trenda poslovanja, kao i očuvanje stabilnosti „Šuma Republike Srpske“.

Nadzorni odbor razriješio je i vršioca dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju Slavišu Opačića, a na njegovo mjesto imenovao inženjera šumarstva iz Čelinca Milana Tepića.
Smjena Laketića – realizacija koalicionog dogovora

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da smjena vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ Radenka Laketića predstavlja realizaciju koalicionog dogovora, prema kojem ovo mjesto pripada Socijalističkoj partiji.

Dodik je napomeno da smjena Laketića, koji je u radu ostvario dobar rezultat, stvara osjećaj neugodnosti, ali da treba poštivati i ranije postignuti koalicioni sporazum.

On je izrazio zahvalnost Laketiću na dobrim rezultatima, jer je preduzeće izvukao iz dubioze i doveo na poziciju uspješnog kolektiva.

Nadzorni odbor Javnog preduzeća šumarstva „Šume Republike Srpske“ razriješio je Laketića mjesta vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća, a na tu funkciju imenovao magistra ekonomskih nauka Dragana Grabovca.

Grabovac je na mjesto vršioca dužnosti direktora imenovan na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Nadzorni odbor je na današnjoj vanrednoj sjednici predložio Upravi „Šuma Republike Srpske“ da Laketića imenuje na mjesto zamjenika direktora.

Predstavnici resornog ministarstva i članovi Nadzornog odbora zahvalili su Laketiću na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i postignutim rezultatima u poslovanju, računajući na njegov dalji angažman u upravljanju ovim preduzećem.

via Razriješen Laketić, imenovan Grabovac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se