14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Rajko Petrov Nogo: Nema nikoga ko ne zna kolika je cijena Srpske

BEOGRAD – Pisac Rajko Petrov Nogo rekao je da u Republici Srpskoj nema nikoga ko ne zna kolika je i kakva cijena Srpske i da se političari mogu predizborno svađati do mile volje, ali ako dođe u pitanje otadžbina biće kao što su bili – svi kao jedan.

Rajko Petrov Nogo„Preko Drine skoro da nema porodice bez poginulih i ranjenih. Neke familije su potpuno zatrte“, rekao je Nogo za „Politiku“.

Govoreći o svojim odlascima u Sarajevu i idejama da se u tom gradu podigne spomenik Francu Ferdinandu, Nogo je rekao da je gledao kako su „besmislom zalivene Principove stope u asfaltu“ i poručio „zalivačima“ da su te stope „utisnute više u vrijeme, nego u asfalt“.

„Principov hitac, kojim je Obilića obnovio, putovao je iz Vidovdana 1389. godine, rikošetirao od Karađorđa na Sretenje 1804. i iz Principa se upravio 1914. tamo gdje mu je sudbina odredila. O tiranoubistvu je riječ. A kako se zovu oni koji okupatoru dižu spomenike neka drugi imenuju“, naveo je Nogo.

Komentarišući činjenicu da stogodišnjicu Prvog svjetskog rata neke evropske zemlje koriste za reviziju istorije, Nogo je rekao da „oni nikada neće oprostiti Srbima zločine koje su nad njima počinili“.

„Neka oni pričaju njihovu, a mi ćemo svoju priču. Šta može laž besmrtnoj duši Mladobosanaca, među kojima je bio i Princip“, upitao je Nogo.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se