18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Radovi na dvije dionice puteva. U Karakaju postavljena kamera za nadzor

Preduzeće Zvornik Putevi rekonstruisaće dva putna pravca. U Karakaju postavljena kamera za nadzor

Karakaj JardanZVORNIK – Preduzeće „Zvornik putevi“ angažovano je na rekonstrukciji magistralnog puta M4 na dionici Karakaj – Jardan u dužini od 1.846 metara, potvrdio je direktor ovog preduzeća Jelenko Vasić.

On je dodao da radnici ovog preduzeća rade i na rehabilitaciji regionalnog puta R454 na dionici Bratunac – Fakovići u dužini od 5.508 metara.

-Na ovim dionicama put je oštećen, sa brojnim neravninama i kolotrazima, tako da će se sa rekonstrukcijom i rehabilitacijom povećati bezbjednost učesnika u saobraćaju – rekao je Vasić.

On je dodao da se u vremenu od 7 do 15 sati saobraćaj odvija naizmjeničnim propuštanjem, a nakon 15 sati normalno.

Investitor radova koji bi trebalo da budu završeni do kraja jula, je Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“, a vrijednost radova na obe dionice oko 3.500.000 KM.

Vasić je saopštio i da je u Karakaju postavljena automatska digitalna vaga za mjerenje osovinskog opterećenja na teretnim vozilima koja dolaze iz pravca Graničnog prelaza i Zvornika prema Bijeljini.

-Na osnovu video zapisa „Putevi RS“ ili MUP RS sankcionisaće sve vlasnike vozila koja imaju veće osovinsko opterećenje od zakonom dozvoljenog – istakao je Vasić napomenuvši da veliko osovinsko opterećenje stvara kolotrag na kolovozu i time ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se