9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Pričaonica za djecu povodom Međunarodnog dana dječije knjige

ZVORNIK – Povodom Međunarodnog dana dječije knjige danas je u „Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci“ u Zvorniku održana pričaonica na kojoj se govorilo o omiljenom dječijem liku Džeronimu Stiltonu i njegovoj sestri Tei.

Pričaonica za djecu povodom Međunarodnog dana dječije knjige (1)Viši knjižničar Maja Simić koja je vodila pričaonicu rekla je da će pričaonioca biti zabavna, ali i edukativna.

– Pored toga što su ovi omiljeni dječiji likovi zabavni i duhoviti, priče sadrže i edukativni dio iz istorije, geografije, sporta, legende, kao i veličanje moralnih vrijednosti kao što su prijateljstvo, hrabrost, požrtvovanost – rekla je Simićeva.

Pričaonica za djecu povodom Međunarodnog dana dječije knjigeOna je istakla da je u pričaonici učestvovalo 20 osnovaca koji su članovi Biblioteke i koji su se prijavili za učešće u svim kreativnim radionicama koje organizuje ova ustanova.

– Sa njima smo razgovarali o djelima koja su do sada pročitali o Džeronimu i Tei, a izložili smo i predstavili im preko 40 novih naslova o ovim junacima koje smo nedavno kupili, upravo zbog velikog interesovanja naših čitalaca. Na kraju su napisali sastave zašto vole miša i mišicu Džeronima i Teu, a njihove radove ćemo izložiti na panou – napomenula je Simićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se