8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Poslanik Miroslav Kojić pokušao udariti Mirka Savića

VIŠEGRAD – Višegrađanin Mirko Savić obavijestio je policiju da ga je narodni poslanik SDS-a Miroslav Kojić u Višegradu pokušao udariti i da ga je verbalno napao.

Miroslav Kojić narodni poslanik iz Višegrada„Krenuo je da me udari ali sam se ja izmaknuo“, objasnio je Savić.

Savić je za Srnu izjavio da se incident dogodio juče ujutru, da je trajao nekoliko minuta, te da su Kojića smirila lica koja su bila s njim.

„Oko 17.00 časova otišao sam u policijsku stanicu i ispričao šta se desilo. Nisam podnio nikakvu prijavu, ali sam htio da informišem policiju o ovom incidentu“, rekao je Savić.

Savić tvrdi da je vidio da se Kojić fizički obračunava sa mlađim muškarcem koji mu je poznat pod nadimkom Peca, da je Kojić posrnuo i da se digao sav krvav.

Na pitanje da prokomentariše navedeni incident Kojić je Srni rekao da svaki dan policija dobija na desetine prijava da on „bije i udara nesrećni narod po Višegradu“.

„S obzirom na to da imam nagon da bijem, udaram i prebijam, krenuo sam u ponedjeljak redom, od kafane do kafane da sve bijem i tučem. Birao sam da tučem SNSD-ove članove, pa ako ne uspijem da eliminišem cijeli Višegrad napraviću naredni plan“, rekao je Kojić.

On je podsjetio da je režiser Emir Kusturica ranije tvrdio da Kojić ima planove da „potruje sav Višegrad radioaktivnim niklom“.

Kojić je poručio da će doći oktobar i da će „svi dobiti ono što zaslužuju“.

„Doći će vrijeme polaganja računa za ovo što su učinili Republici Srpskoj, tako da više niko neće izmišljati prljavštine o meni i pokušavati da prebace lopticu na drugu stranu“, istakao je Kojić.

Višegradski portali javljaju da je Kojić učestvovao na tucijadi u selu Šeganju gdje se alkoholisao, a poslije toga otišao u višegradski klubu Bambola u tri sata ujutro gdje zatekao svog starijeg sina Đorđa, na koga je na očigled mnogobrojnih prisutnih provocirao, vrijeđao i galamio. Poslanikov sin zamolio je oca da ga ne provocira pred prisutnim, da se ne sramoti jer je javna ličnost-poslanik, međutim Kojić je nastavio sa provokacijama koje su se završile fizičkim obračunom oca i sina ispred kluba, u kome je otac izvukao deblji kraj – raskrvavljenu arkadu i nos, posjekotinu na licu i povrijeđenu ruku, saznaje 058.ba iz svojih izvora.

Raskrvavljeni i pomamljeni Kojić krenuo je potom glavnom višegradskom ulicom-šetalištem, i uz put provocirao sve koje je sreo. Kod spomenika palim borcima na centralnom trgu razjareni i dobro alkoholisani poslanik prvo je verbalno, a potom udarajući pesnicom u glavu, fizički napao mladića čiji je nadimak Peco.

Navodno, oni koje bolje poznaju narodnog poslanika Miroslava Kojića, u Višegradu poznatog i kao „Vitez Koja“ govore da ovo nije prvi skandal koga je on do sada napravio.

(SRNA/Zvornik Danas)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se