9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Pogledajte kako izgledaju nova policijska vozila (foto)

BANJALUKA – Nova vozila, čiji su ključevi prije nekoliko dana uručeni pripadnicima MUP-a RS, donijela su dodatnu energiju i motivaciju u policijske redove, pa čuvari bezbjednosti uvjeravaju da će njihov posao sada biti neuporedivo lakši, a rezultati bolji.

Nova policijska vozila (6)

Ekipa „Nezavisnih“ juče je ulicama Banjaluke patrolirala s policajcima, koji ne uspijevaju sakriti zadovoljstvo, što i ne čudi, budući da je riječ o četvorotočkašima koji odišu komforom, elegancijom i odličnim performansama.

Pošto zanat i te kako zavisi od alata, može se zaključiti da će modernizacija policijskog voznog parka predstavljati jak udarac za lopove, bahate vozače i sve ostale koji su skloni kršenju zakona.

„Jako sam zadovoljan, a uvjerio sam se i u pozitivne reakcije građana“, priča Zoran Bojić, saobraćajni policajac, koji nam je, zajedno s kolegom, pravio društvo dok smo se provozali u policijskom golfu sedam.

Uvidjeli smo pritom da je riječ o automobilu koji i te kako privlači pažnju Banjalučana.

„Svi se okreću za nama. Šta da vam kažem, ovo je odlično vozilo, klimatizovano, udobno. Ma, vjerujte, čuvam ga bolje nego svoj automobil“, priča jedan od policajaca.

„Naoružani“ su policajci i novim terencima, ali i specijalizovanim kombi-vozilima, te motociklima, koji izgledaju kao da su tek sišli s proizvodne trake. Stiče se utisak da ovdašnjim policajcima mogu da pozavide kolege iz mnogih država u regionu.

„Ljudi u plavom“ u banjalučkom naselju Starčevica ilustrovali su nam hapšenje kriminalca, te uvođenje u novo kombi-vozilo.

„Ovo kombi-vozilo predviđeno je za prevoz naših pripadnika, ali i lica koja su lišena slobode. Prilagođeno je našim potrebama, s obje strane ima klizna vrata, kao i opremu koja nam treba. Olakšaće nam značajno posao“, priča nam Miodrag Gajić, zamjenik komandira Jedinice za podršku Banjaluka.

I Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova RS, izrazio je u ponedjeljak, tokom primopredaje vozila, nadu da će policija u RS biti još efikasnija.

„Nadam se da ćemo ovu opremu koristiti za dobrobit građana RS, odnosno za čuvanje mira i bezbjednosti u RS“, rekao je resorni ministar.

Ključeve oko 200 novih vozila dobili su policajci RS, a njihov vozni park će, do početka juna, biti bogatiji za dodatnih 200 četvorotočkaša.

Kriminalca „uhapsili“ za pola minuta

Svega tridesetak sekundi trebalo je pripadnicima banjalučke Jedinice za podršku da opkole i uhapse „kriminalca“ koji im je pokušao pobjeći u svom vozilu, u sklopu policijske vježbe, koja je juče, povodom Dana policije, održana na Trgu Krajine u Banjaluci.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se