20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Petoro Vučinića, među kojima i dvoje djece, udavilo se u Ibru

U “folksvagen-polu” koji je sa magistralnog puta Leposavić – Kosovska Mitrovica, kod skretanja za Banjsku, sletio u Ibar, poginulo petoro Vučinića, među stradalima i dvoje djece. Dvije kuće zavijene u crno, proglašen dan žalosti

Nesreća kod LeposavićaNa magistralnom putu Leposavić – Kosovska Mitrovica, u mjestu Savina stena, kod skretanja za Banjsku, dogodila se jutros oko 9,45 časova teška saobraćajna nesreća u kojoj je živote izgubilo petoro žitelja sela Vuča u opštini Leposavić.

Prema informacijama do kojih su uspjeli da dođu u beogradskim Novostima, “folksvagen-polo” kojim je upravljao Gojko Vučinić(46), radnik fabrike “Lola-fot” u Lešku kod Leposavića najprije se, iz za sada nepoznatih razloga, zanio na putu, a potom se strmoglavio u Ibar. Osim Gojka, u vozilu su bili njegova supruga Dragica(40), njihovo dvoje djece Marija(13) i Andrija(6) i rođaka i komšinica Snežana Vučinić(46). Svi su poginuli na licu mjesta, najvjerovatnije udavivši se u rijeci.

Mjesto na kome se dogodila tragedija od ranije je poznato kao vrlo opasno, jer su se na oštroj krivini, sa koje su Vučinići sletjeli u Ibar često događale slične nesreće. Na istom mjestu dogodilo se bar desetak udesa u kojima je bilo i poginulih, tu su svojevremeno težak udes imali i vojnici marokanskog kontigenta KFOR-a.

Nakon što je vozilo proklizalo po putu, Gojko je najvjerovatnije izgubio kontrolu, a potom se “polo”, preko ranije polomljene zaštitne ograde, ustremio ka rijeci i prevrnuo na krov, a onda je prednji dio vozila upao u vodu dubine metar do metar i po, dok su zadnji točkovi bili na obali. Prema nezvaničnim informacijama, bilo je preživjelih koji su pokušavali da otvore vrata i izađu, ali, na žalost, u tome nisu uspjeli. Vučinići su izvađeni tek kada su stigle specijalizovane ekipe KPS-a, a tijela su prebačena u kosovsko-mitrovačku bolnicu gdje su ljekari konstatovali da su svi – mrtvi.

Kosovska policija još nije saopštila uzroke nesreće i detalje ove porodične tragedije. Preme nezvaničnim informacijama, tužilac je insistirao da se obavi obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, ali je porodica to odbijala, i za sada se ne zna da li će obdukcije biti i kada će Vučinići biti sahranjeni.

Neki od bliskih rođaka iz sela Vuča, koje se nalazi na pola puta između Leposavića i Zvečana, rekli su nam da je cijelo selo u šoku i da ne još ne vjeruju da je Vučiniće pogodila takva tragedija.

– Bili su dobri ljudi i odlične komšije, sa svima u dobrim odnosima, zašto baš njima ovo da se desi – pitala se juče kroz plač jedna od rođaka i komšinica Gojka, Dragice i Snežane Vučinić.

Predsjednik opštine Leposavić Dragan Jablanović kaže da ovaj kraj ne pamti ovakvu tragediju i da su svi žitelji Leposavića u šoku i žalosti.

– Poznavao sam Gojka, bio je dobar i staložen čovek, nije voleo brzu, niti bahatu vožnju, naprotiv, vozio je oprezno, zato nam je još žalije zbog svega što se dogodilo – ističe Jablanović.

MARKO OSTAO SAM

Iz porodice Gojka i Dragice Vučinić ostao je samo njihov srednji sin Marko, učenik petog razreda osnovne škole u Sočanici. On je u to vrijeme bio u školi i nije sa roditeljima, sestrom, bratom i komšinicom krenuo u Kosovsku Mitrovicu.

DAN ŽALOSTI

Na dan sahrane porodice Vučinić u Leposaviću će, a možda i na celom sjevernom Kosovu, biti proglašen dan žalosti. Da li će sahrana biti u subotu ili nedelju zavisi od toga: da li će biti obdukcije i kada će ona biti završena.

(Novosti online)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se