18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Pavić: Blizu smo dogovora sa Naprednjacima

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić, u jučerašnjem intervjuu za lista „Press RS“ je izjavio da je DNS, poslije sporazuma sa radikalima Dragana Đurđevića, na pragu koalicionog dogovora i sa Strankom „Napredna Srpska“ Adama Šukala.

Marko PavićIstiče da to još nije do kraja precizirano ali da su stavovi dosta približeni i da bi veće iznenađenje bilo da kaolicije ne bude nego da je bude. Šef DNS-a napominje da će od svih eventualnih kaolicionih partnera tražiti da njegova stranka da kandidata za predsjednika RS ili člana Predsjedništva BiH i podvlači da je za njega prihvatljivo da podrži nestranačku ličnost za člana Predsjedništva.

Pavić se osvrnuo i na govorkanja da bi on mogao da bude kandidat za člana Predsjedništva BiH, na šta je odgovorio da to nije realno te da je „realno da to mjesto dobije DNS ili eventualno neki partner DNS-a, ali nije realno da ja budem kandidat“ odgovorio je lider Demokratskog narodnog saveza.

-Za DNS je prihvatljiv nestranački kandidat za člana Predsjedništva BiH, ako je dobar kandidat. Mi možemo da prihvatimo takvu osobu i kao našeg eventualnog kandidata da bismo ojačali njegovu ulogu u izbornom procesu, ali ako bismo zaista našli takvog kandidata koji bi garantovao dobro vršenje poslova na nivou BiH, jer ta pozicija traži odgovorne ljude koji će svakodnevno biti angažovani – rekao je Pavić u intervjuu lista Press RS.

Na pitanje kako to da DNS, kao vladajuća stranka iz godine u godinu popravlja izborni rezultat, Pavić je odgovorio da je to principijelnost DNS-a.

-Građani su prepoznali da je DNS uvijek zagovarao ono što je bilo u interesu i što je zastupala većina građana – odgovorio je Pavić dodajući da se stranka zalaže isključivo za bolji život građana i da otuda DNS ima sve veće povjerenje.

O tome koliko stranci pristaje slogan „Riječ je riječ“, predsjednik DNS-a je napomenuo da taj slogan „zaista pripada DNS-u, jer smo jedna od rijetkih stranaka koja ne koristi nacionalne ili međunacionalne tenzije da bi iz toga izvukla slogan i predstavila se kao zaštitnik ove ili one nacije ili jednog entiteta na račun drugog“,rekao je Pavić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se