20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Opštinska odluka o praznovanju prvomajskih praznika: Neradni dani 1., 2. i 9. maj

Međunarodni praznik rada 1. i 2. maj, te Dan pobjede 9. maj u Republici Srpskoj praznuju se kao republički praznici.

zvornikdanas-zvornik panorama 2009

U skladu sa Zakonom o praznicima RS, u dane praznika Republike Srpske ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Opštinskom Odlukom o radnom vremenu u dane Republičkih praznika dužni su da rade zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoza putnika, preduzeća za održavanje puteva i vatrogasna jedinica.

U ovim preduzećima, ustanovama i organizacijama u dane Republičkih praznika obavezno je organizovanje rada i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima. Preduzeća, ustanove i organizacije koje u redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezna da utvrde povećan obim rada i dežurstva utvrđen ovom Odlukom.

Opštinskom Odlukom definisano je da u dane Republičkih praznika do 15:00 sati mogu da rade prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice održavanja i popravke motornih vozila.

U dane Republičkih praznika mogu da rade ugostiteljski objekti u radnom vremenu za redovne radne dane utvrđenim Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se