14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Održan trening u okviru projekta „Mudro korišćenje zajedničkih prirodnih resursa – put ka održivosti prekograničnog regiona Srbija/BiH“

Predstavnici Opštine Zvornik učestvovali su na trodnevnom treningu na temu Plan aktivnosti održivog korišćenja prirodnih resursa koji je održan prošle sedmice je u Loznici u okviru projekta „Mudro korišćenje zajedničkih prirodnih resursa – put ka održivosti prekograničnog regiona Srbija/BiH“.

Održan trening u okviru projekta „Mudro korišćenje zajedničkih prirodnih resursa – put ka održivosti prekograničnog regiona SrbijaBiH“ (1)Mirjana Bartula, koordinator projekta ispred UNECO-a saopštila je da su učesnici tokom treninga za svaki par prekograničnih opština (Bogatić – Bijeljina, Mali Zvornik – Zvornik i Bratunac – Ljubovija) definisali zajedničku viziju, strateške i operativne ciljeve, kao i aktivnosti neophodne za ostvarenje postavljenih ciljeva. Posljednjeg dana su razrađene konkretne projektne ideje koje će biti realizovane u narednom periodu.

Cijeli trening je osmišljen i vođen od strane sertifikovanih trenera opštine Zvornik za strateško planiranje Mile Knežević i Aleksandra Jevtića.

Nakon treninga slijede još dva kruga javnih konsultacija i to na nivou identifikacije vizije i ciljeva, kao i na nivou nacrta akcionog plana, nakon čega će biti izrađena finalna verzija Akcionog plana za upravljanje zajedničkim prirodnim resursima u prekograničnom području.

Održan trening u okviru projekta „Mudro korišćenje zajedničkih prirodnih resursa – put ka održivosti prekograničnog regiona SrbijaBiH“Projekat Mudro korišćenje zajedničkih prirodnih resursa – put ka održivosti prekograničnog regiona Srbija/BiH finansira Evropska unija kroz IPA Program prekogranične saradnje Srbije i BiH.

Projekt realizuju Unija ekologa (UNECO) iz Beograda i Centar za okolišno održivi razvoj iz Sarajeva, u partnerstvu sa opštinama Bogatić, Bijeljina, Mali Zvornik, Zvornik, Bratunac i Ljubovija.

Osnovni cilj projekta je unapređenje prekogranične saradnje u procesu održivog upravljanja prirodnim resursima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se