15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Najbolji biznis plan zvorničkih ekonomista

ZVORNIK – Na 11. Sajmu omladinskog preduzetništva u Sarajevu, učenici ekonomskog smjera, SŠC „Petar Kočić“, iz Zvornika osvojili su prvo mjesto za biznis plan, u konkurenciji preko 90 ekipa ekonomskih škola iz čitave Bosne i Hercegovine. Najbolji poslovni plan po mišljenju žirija imalo je preduzeće „Magic sky“, koje čine učenici odjeljenja IV-9, Halid Ramić, Vukota Savića, Nikolina Mićić, čiji je mentor bila profesorica Rada Tomić.

Najbolji biznis plan zvorničkih ekonomista

-Ovo je u stvari dio praktične nastave za četvrtu godinu ekonomske škole, gdje mi kao profesori nastojimo da kroz PZV (preduzeće za vježbe) razvijamo preduzetnički duh kod naših učenika – rekla je Tomićeva.

„Drago nam je što je naš trud prepoznat i što se sve to isplatilo na pravi način, jer smo sa jednog tako velikog takmičenja donijeli nagradu našoj školi – naveli su učenici.

Direktorica škole Biljana Pisić istakla je da je ovaj rezultat od velikog značaja za školu.

– Osvajanje prvog mjesta za najbolji biznis plan je pokazatelj njihovog ozbiljnog rada čime su zapravo pokazali kolika su njihova praktična znanja iz oblasti ekonomije. Učenici su na ovaj način istakli svoju kreativnost i spremnost za pisanje biznis planova – navela je Pisićeva.

Na Sajmu su učestvovala i odjeljenja IV-7, IV-8 i IV-10, čiji su mentori bili profesori Ljubiša Ševkušić i Diko Tadić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se