5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Mićić: Imamo bodovnu prednost i svoj cilj prema kome idemo

Lider na tabeli Prve lige RS, ekipa Drine u poslednjem prvenstvenom kolu odigrala je pred svojim navijačima bez pogodaka protiv imenjeka iz Višegrada. Bio je to možda i derbi cijelog prvenstva, jer su se sastale dvije vodeće ekipe na tabele koje su jedini kandidati za titulu i plasman u Premijer ligu BiH.

Aleksandar Kikić

Zvorničani su sa remijem zadržali šest bodova prednosti u odnosu na Višegrađane, te tako napravili važan korak prema elitnom razredu BiH fudbala. Šef stručnog štaba prvoligaša iz Zvornika Dragan Mićić, bez obzira na činjenicu da njegov tim nije ostvario pobjedu, zadovoljan je igrom u meču sa Drinom HE.

„Protiv imenjaka iz Višegrada smo odigrali jednu veoma tešku utakmicu u kojoj nismo bili na očekivanom nivou, ali kada se sve sabere moram biti zadovoljan onim što su pokazali moji fudbaleri. Imali smo nekoliko zrelih prilika, tokom cijelog meča bili bolji rival i kontrolisali rezultat u potpunosti. Nedostajali su samo golovi, ali imali smo dosta problema sa napadačima prije ovog susreta što je glavni razlog što nismo ostvarili pobjedu. Zbog povrede koljena nije igrao Aleksandar Nikolić, dok je Bojan Stevanović rovit nastupio u drugom poluvremenu. Takođe prije utakmice se povrijedio Slobodan Đurić koji je propustio meč sa Drinom HE, a zbog povrede je igru na poluvremenu napustio Slaviša Radović. I dalje imamo bodovnu prednost i imamo svoj cilj prema kome idemo“, rekao je Mićić.

U narednom susretu Drina dočekuje ,,davljenika“ ekipu Sloge iz Doboja.

Na ovom susretu Zvorničani će nastupiti ,,desetkovani“ zbog povreda i kartona, a meč će propustiti Aleksandar Nikolić, Slaviša Radović, Aleksandar Ivanović, Miloš Jokić i Aleksandar Vasić.

Iskusni vezista prvoligaša iz Zvornika Aleksandar Kikić vjeruje da će bez obzira na probleme njegov tim ostvariti trijumf.

„U tri proljećna susreta na našem terenu ostvarili smo samo jednu pobjedu. U posednje dvije utakmice smo odigrali nerješeno i nadam se da će protiv Sloge biti ,,treća-sreća“. Skupo smo platili ceh pobjede u Janji, jer je nekoliko fudbalera povrijeđeno, pa su nedovoljno oporavljeni ušli u utakmicu protiv Drine HE. Pred susret sa Dobojlijama imamo ogromnih problema sa satavom, jer čak pet standardnih prvotimaca zbog kartona i povreda neće nastupiti. Šansu će dobiti igrači sa klupe koji nemaju veliku minutažu ove sezone i siguran sam da pokazati da i oni vrijede, te da se na njih može računati. Pobjeda protiv Sloge bi nas dodatno približila Premijer ligi BiH, zbog čega očekujem podršku sa tribina koja nam puno znači“, zaključio je Kikić.

U dosadašnjih 18. kola fudbaleri Drine su ostvarili jedanaest pobjeda, šest mečeva su odigrali nerješeno, a jedini poraz doživjeli su u komšijskom derbiju u Donjem Šepku protiv Napretka. Zvorničani imaju najbolju gol razliku u ligi 30:9, a napadači su drugi po uspješnosti, dok je odbrana ubjedljivo najbolja. Prvoligaš iz Zvornika je najuspješnija gostujuća ekipa sa 18 osvojenih bodova, a kao gosti su primili svega tri pogotka u dosadašnjem dijelu šampionata.

FK DRINA Zvornik – FK SLOGA Doboj (Subota, 15 časova)

Stadion: „FK Drina Zvornik“; Cijena ulaznice: 3 KM; Glavni sudija: Dragan Mejakić (Banja Luka), Pomoćnici: Tomislav Gračanin (Banja Luka) i Davorin Zrnić (Banja Luka); 4. sudija: Milan Stanivuković (Banja Luka); Delegat: Dušan Popović (Modriča); Kontrolor suđenja: Milan Stanić (Ugljevik).

Raspored 19. kola

Subota, 15 časova
1. Drina – Sloga
2. Drina HE – Proleter
3. Sutjeska – Napredak
4. Podrinje – Modriča
5. Sloboda (NG) – Kozara
6. Borac – Mladost

Nedjelja, 15 časova
7. Sloboda (MG) – Rudar

Tabela
1. Drina                         39
2. Drina HE                     33
3. Sloboda (MG)             28
4. Sutjeska                       28
5. Podrinje                       27
6. Kozara                          27
7. Mladost                        27
8. Sloboda (NG)             26
9. Napredak                    25
10. Proleter                     25
11. Sloga                           22
12. Modriča Maxima     17
13. Borac                      14
14. Rudar                      7

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se