2 C
Zvornik
20. април 2024.

MANE ZAJEDNIČKOG ŽIVOTA: Sedam najglupljih svađa koje vas očekuju

Mnogi parovi željno iščekuju život u dvoje, a onda kada do toga konačno dođe kreću nesuglasice, razmirice i svađe

Svađa rasprava (1)Zajednički život nije nimalo laka misija. Čak i onim parovima koji su godinama prije useljenja u zajednički stan bili zajedno nije lako da se naviknu na sve sitnice koje sa sobom nosi činjenica da se bude, provode dane i bude se pored iste osobe.

Mnoge navike u tom trenutku treba da se mjenjaju, a i svoje slobodno vrijeme parovi praktično moraju da rasporede na sasvim drugačiji način. Međutim, mnogima to teško pada, zbog čega dolazi do razmirica i svađa koje su zapravo glupave. Sve što treba je da se naviknete na svog partnera i napravite sa njim izvjestan kompromis kako biste uživali.

Opet nisi spustio WC dasku?

Prvi kamen spoticanja je daska na WC šolji. Muškarci je najčešće ne spuštaju, a ženama se zbog toga diže kosa na glavi. Stoga je važno postići određeni kompromis, naročito zato što podignuta daska omogućava brže širenje bakterija. Možete se na primjer da se dogovorite da ćete vi iznositi smeće, ako on počne da spušta dasku. Tako će vidjeti da ga ne napadate već ste otvoreni za pregovore i spremni da se potrudite, ako isto to želi i on.

Čarapama nije mjesto na podu

Prljava majica na krevetu, čarape na podu i jakna u dnevnoj sobi… i spisak bi mogao ići u nedogled. Takav nered lako izazove svađu, ali sitne “smicalice” mogu da vam pomognu. Jednostavno mu objasnite da ćete odsad prati samo ono što je u korpi za veš.

Ponovno je ostala prazna boca mlijeka u frižideru

Treba vam mlijeko za kafu, otvarate frižider, ali boca je prazna – ovaj scenario doživjela je većina parova. Ako partner stalno ostavlja praznu bocu mlijeka u frižideru, naglasite mu to. Možda on toga nije ni svjestan već mu je to jednostavno prešlo u naviku. Za početak možete na frižider da stavite papir na koji ćete zapisivati sve što treba da kupi.

Opet nisi oprao sudove

Prljavo posuđe često je izvor razmirica, naročito ako ga jedno od partnera stalno pere, a drugo izbjegava. Tu pomaže raspored koji tačno određuje kada je ko na redu. On će sprečiti dalje sukobe, ali ne znači da jedno drugome ne mogu da uskoče kada zatreba.

Svađa rasprava (2)Njegovi roditelji dolaze bez najave

Čim se uselite, zajedno u paketu sa partnerom dobijate i njegove roditelje. Teško je uskladiti se sa voljenom osobom, a kamoli sa svekrvom. Ako njegovi roditelji uvijek dolaze bez najave ili je nedeljni ručak rezervisan samo za njegove – sve to možete da riješite jednostavnim razgovorom. Treba odrediti šta možete da tolerišete, a šta nikako ne želite.

Zašto se nisi javio?

Stalno izvještavanje kad se vraćate kući i ostajete li duže na poslu može biti zamorno za jednu stranu, ali ne i za onog ko ga očekuje kod kuće. To često unosi nemir među partnerima i potrebno je malo više vremena da se ta navika ustali. Jednom kada situacija bude obrnuta i kada muškarac bude čekao da se vratite kući, shvatiće čemu sva ta nervoza.

Više uopšte ne izlazimo

Sa zajedničkim životom izlasci se proređuju, a to je i te kako izvor sukoba. Partneri više vremena razmišljaju o kupovini namirnica nego o izlascima, što je u neku ruku frustrirajuće. Međutim to ne znači da treba da pustite da romantika umre. Najbolje je da se dogovorite da bar jedan dan u nedelji posvetite zajedničkoj pijanci u diskoteci ili romantičnoj večeri u dvoje.

(Telegraf.rs/24sata)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se