15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Hrana koja čuva zdravlje i podmlađuje

Svi žele da odlože trenutak starenja. Uz ove namirnice to je moguće…

zvornikdanas-crna cokoladaZnaci starenja, kao što vam je vjerovatno poznato, ne uključuju samo bore na licu, već i povećan rizik od raznih zdravstvenih problema, prenosi Ljepota i zdravlje.

Ukoliko želite da dugo budete zdravi i vitki, onda je važno da se kvalitetno hranite. Mnoga istraživanja pokazuju vezu između zdrave ishrane i prevencije hroničnih bolesti koje su u vezi sa starenjem.

Prihvatanje zdravih stilova života, koji uključuju redovnu fizičku aktivnost, dovoljno odmora i sna, izbjegavanje duvana, zdravu ishranu, predstavlja najbolju odbranu protiv neizbježnog starenja.

Zbog toga su nutricionisti sastavili listu namirnica koje su dobre za zdravlje, a samim tim i za ljepotu i savršenu formu tijela.

Riba

Istraživanja su pokazala da ljudi koji jedu mnogo ribe gotovo nikada ne pate od kardiovaskularnih bolesti. Inače, riba je bogata omega-3 masnim kiselinama koje stabilizuju srčani ritam i štite od skupljanja holesterola u krvnim sudovima.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje obiluje zasićenim mastima i dobro je u borbi protiv raka i srčanih bolesti.

Čokolada

Njen glavni sastojak, kakao, sadrži supstance koje su veoma dobre za krvne sudove, a takođe, ako se uzima u razumnim granicama, čokolada djeluje preventivno i protiv dijabetesa tipa 2.

Jogurt

Pošto obiluje kalcijumom koji sprečava bolesti povezane s kostima, jogurt može da uspori starenje. Pritom je on bogat dobrim bakterijama koje jačaju imunološki sistem.

Flavonoidi

Borovnice, orašasti plodovi (lješnjaci, orasi, badem), ali i crno vino u malim količinama, imaju moć da spriječe javljanje dijabetesa, gubitak memorije i srčane bolesti.

(Ljepota i zdravlje)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se