-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

FIFA kaznila Barsu, bez pojačanja godinu dana!

FIFA je saopštila da je španski šampion prekršio pravilo koje se odnosi na međunarodne transfere i registraciju igrača do 18 godina.

FifaBarselona ne može da se pojača naredna dva prelazna roka!

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zabranila je transfere na godinu dana Barseloni, zbog toga što je angažovala igrače mlađe od 18 godina.

Prvak Španije prekršio je pravilo o međunarodnim transferima i pravilima koji važe za igrače do 18 godina.

Sankcije su uslijedile posle istrage koju je tokom prošle godine sprovela FIFA TMS, a zatim i odluke Disciplinske komisije Svjetske fudbalske organizacije.

Utvrđeno je da je Barselona prekršila nekoliko odredbi koje se tiču međunarodnih transfera i prve registracije maloljetnih lica sa klubom koja nemaju špansko državljanstvo.

Do kršenja pravila došlo je u periodu od 2009. do 2013. godine kada je Barselona angažovala nekoliko ne toliko bitnih igrača koji su igrali za klub i učestvovali u takmičenjima.

FIFA je takođe kaznila katalonski klub sa 400.000 švajcarskih franaka i dala mu rok od 90 dana da „reguliše situaciju koja se odnosi na maloljetne fudbalere“. Kraljevski fudbalski savez Španije (RFEF) kažnjen je sa 500.000 franaka zbog kršenja istog propisa i dao mu je rok od godinu dana da uskladi svoj pravilnik i sistem sa propisima međunarodnih transfera mladih.

(MONDO)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se