18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Đoković za 45 minuta savladao Montanjesa

Branilac titule Novak Đoković na furiozan način počeo je ovogodišnji turnir u Monte Karlu, pošto je za samo 45 minuta pobjedio Alberta Montanjesa 6:1, 6:0.

Đoković osvojio Indijan Vels (1)U trećoj rundi Novak će se sastati sa boljim iz meča Pabla Karenja Buste i pobjednika duela Anderson – Monfis, prenosi B92.

Na turniru u Monte Karlu Đoković brani titulu i maksimalnih 1.000 ATP bodova, nakon što je prošle godine iz trećeg pokušaja u finalu konačno srušio do tada neprikosnovenog Španca Rafaela Nadala za trijumf od 6:2, 7:6.

Novak je meč otvorio ubjedljivim servis gemom, Montanjes je uzvratio na sličan način, da bi potom Španac izvršio veliki pritisak na servis našeg tenisera. Đoković je gubio 40:0, ali je uspio da spase sve tri brejk lopte i povede 2:1. Novak kažnjava rivala za propuštenu šansu tako što već u narednom gemu stiže do tri brejk šanse, te koristi drugu. Nakon toga je sigurnim servisom kapitalizovao ovaj brejk i poveo 4:1.

Đoković je prethodnim brejkom potpuno razbio otpor Španca, nastavio u istom ritmu i u šestom gemu stigao do nove dve brejk šanse. Nije ih iskoristio, potom je Montanjes spasao i treću, ali nije mogao i četvrtu. Drugi reket svijeta je dobio priliku da servira za prvi set, krenuo je savršeno stigao do dvije set lopte.

Međutim, Montanjes se nije predao, vezao je tri poena i stigao do brejk šanse, četvrte u setu. Đoković je tada popravio servis, spasao ponovo svoj servis, a onda iskoristio treću set loptu za 6:1 poslije samo 26 minuta igre.

Novak je nastavio tamo gdje je stao u prvom setu, a Montanjes nije imao ideju kako da se suprotstavi srpskom teniseru. Đoković je u prva tri gema drugog seta izgubio samo dva poena i vodio je 3:0, uz dupli brejk.

Ostatak meča protekao je u istom tonu, Đoković je za samo 45 minuta okončao meč i prošao u treće kolo.

(B92)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se