2 C
Zvornik
19. април 2024.

Čavić: Država mora čuvati ‘Birač’

BIJELJINA – Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Dragan Čavić apelovao je danas na vlast Republike Srpske da sačuva fabriku glinice „Birač“ od moguće nove zloupotrebe i „druge loše privatizacije“.

Dragan ČavićNa konferenciji za novinare u Bijeljini, Čavić je izjavio da u poslovnim krugovima postoje saznanja da se litvanska „Ukio banka“ sprema da svoja potraživanja od 150 miliona KM na osnovu kredita fabrici „Birač“ proda nekolicini privatnika za trećinu vrijednosti.

„Republika Srpska ne smije dozvoliti ovo indirektno sticanje prava na imovinu fabrike koja se nalazi pod hipotekom i drugu lošu privatizaciju ovog privrednog giganta koji može da nosi razvoj regije i Republike“, rekao je Čavić.

On smatara da Vlada Republike Srpske treba da riješi probleme fabrike „Birač“ u saradnji sa državnim organima Litvanije.

Čavić je na konferenciji za novinare ukazao i na važnost pronalaska novog, ozbiljnog strateškog partnera za bijeljinsku „Šećeranu“, u javnom postupku.

Komentarišući izjavu predsjednika Srpske Milorada Dodika da u policiji Srpske ima onih koji služe stranim bezbjednosnim i obavještajnim agencijama, Čavić je rekao da je lično šokiran i pozvao nadležne da utvrde istinu.

On je podsjetio da takva djelatnost unutar MUP-a povlači krivične posljedice.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se