13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Brazil: Puna bolnica mrtvih beba

RIO DE ŽENEIRO – Tijela 40 novorođenih beba i fetusa pronađeno je u mrtvačnici jedne bolnice u Rio de Žaneiru, od kojih su neka ostala zaboravljena godinama.

Beba novorođenčeVlasti u Brazilu su prizor uporedile sa filmom strave i užasa.

Neka od malih tijela se punih pet godina raspadaju u mrtvačnici bolnice Pedro Ernesto u Riju, naveo je AFP.

U mrtvačnici je pronađen i određeni broj dijelova tijela koja su, kako tvrde tužioci, vjerovatno ostala posle hitnih amputacija.

„To liči na horor film. Naš cilj je sada da bebe dostojanstveno sahranimo što je prije moguće“, izjavila je tužilac Ana Kritina Hut Masebo za AFP.

Ova bolnica je poznata po visoko rizičnim porođajima, čime se može objasniti zašto je toliko beba umrlo, rekla je ona.

Direktor bolnice Rodolfo Akatuasu Nunjes je za brazilsku televiziju rekao da roditelji nikada nisu došli po tijela preminulih i mrtvorođenih beba.

„To je socijalni problem: ljudi ne dolaze po tijelo svoje bebe kad umre“, kazao je on.

Tužioci nisu mogli da identifikuju 15 beba, pa će sve umrle bebe biti podvrgnute genetskom testiranju kako bi se utvrdilo ko su im roditelji.

Slučaj je otkriven nakon što su vlasti od tužioca tražile da istraže gdje se nalazi beba za koju je kasnije utvrđeno da je mrtvorođena. Majka bebe je bila narkomanka koja je konzumirala krek.

Zvaničnici su utvrdili da beba ni posle godinu dana od kada je umrla nije sahranjena i to ih je dovelo do otkrića još nekoliko desetina nesahranjenih tijela beba.

„Moramo otkriti da li su krivi bolnica ili porodice“, zaključila je Hut Masedo.

(TANJUG/B92)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se